hofvanbusleyden_copyrighttourismmechelen.jpg

Over het museum

Museum Hof van Busleyden
Bourgondisch Stadspaleis Mechelen
 
Herbeleef vanaf 17 juni 2018 de Bourgondische Nederlanden in het nieuwe Museum Hof van Busleyden in Mechelen.  In een statig 16e-eeuwse stadspaleis leer je hoe de Bourgondische hofcultuur doorleeft in de hedendaagse stad. 
Laat je verleiden door deze belangrijke culturele en politieke periode voor Mechelen en de Nederlanden, bewonder authentieke topstukken van Vlaamse en andere meesters, ontdek de nalatenschap van historische beroemdheden zoals Karel de Stoute, Keizer Karel V, Margareta van Oostenrijk, Petrus Alamire, Thomas More, Gerard Mercator en Rembert Dodoens.
 
Museum Hof van Busleyden 
 
= meer dan een verzamelplaats van (cultuur)historische voorwerpen. Het is tegelijk een baken voor onderzoek  en experiment, een hotspot voor klassiek én hedendaags erfgoed van waaruit je het spoor van de Bourgondische cultuur tot vandaag kan volgen. 
 
= een combinatie van een museumwerking (onderzoek, verzamelen, beheren, ontsluiten) en een erfgoedwerking (erfgoedbeleid, netwerking, ondersteuning, kennis- en expertise opbouw en –deling, vrijwilligerswerking). 
 
= ontmoetingsplek voor Mechelaars en toeristen, erfgoed- en andere culturele spelers, onderzoekers, kunstenaars en verenigingen.