img_6710.jpg

Kinderen

Museum in Kinderhanden

Onder de naam Museum in Kinderhanden organiseert Museum Hof van Busleyden tal van activiteiten voor kinderen.

Museum in kinderhanden is meer dan een namiddag knutselen. We brengen steeds een boeiend inhoudelijk verhaal met een link naar Mechelen. Tentoonstellingen, culturele gebeurtenissen of een nieuw hedendaags kunstwerk in de stad kunnen het uitgangspunt vormen van de activiteiten.

De activiteiten bestaan uit een interactief bezoek (tentoonstelling, museum, kunstenaar, stadswandeling, ...) met aansluitend een creatieve workshop.

  

Agenda

 

3 juli - 7 juli 2017
MUSEUMKAMP | GOED GEKRUID

500 jaar geleden werd de Mechelse plantkundige en arts Rembert Dodoens geboren. Wie was deze bijzondere man en hoe was het leven in de stad in zijn tijd? Een bijzonder museumkamp over planten en kruiden en hoe we hiermee unieke knutselwerken maken.

 

>> Bekijk hier de filmpjes

>> Bekijk hier de foto's:

 

MUSEUMKAMP - Goed Gekruid

 

 

21 augustus - 25 augustus 2017
MUSEUMKAMP | 10 JAAR! 10 TOPPERS!

In 2017 vieren we 10 jaar museumkampen. We kiezen enkele workshop- en uitstaptoppers uit de voorbije 10 jaar en bundelen ze in deze feesteditie met als resultaat een mini-expo in CC Mechelen.

 

9.30u tot 16u (met opvang vanaf 8u en tot 17u)

Congrescentrum Lamot, ingang via de Haverwerf, 2800 Mechelen

€120

lunchpakket meebrengen

Vooraf inschrijven via: www.mechelenkinderstad.be/vakantiezapper 

 

OPROEP!

Dit jaar vieren we 10 jaar Museumkampen. Daar hoort ook een speciaal museumkamp bij dat doorgaat van 21 tem 25 augustus in Lamot. Voor het toonmoment op vrijdag 25 augustus willen we graag zo veel mogelijk ex-museumkampers samen brengen voor een drankje én reuze-groepsfoto.
Deed jij de afgelopen jaren mee of ken jij iemand die in het verleden heeft meegedaan, stuur dan een mail met jouw naam en leeftijd naar hvb@mechelen.be en dan krijg je een fijne uitnodiging voor 25 augustus in de bus.
 
 

 

27 december 2017 en 3 januari 2018
WINTERWORKSHOPS

 meer info volgt binnenkort op deze pagina.

 

 

Nieuwsgierig naar vorige edities?

MUSEUMKAMP - Op-knap-werk

 

Ben je op zoek naar een activiteit om met een groep kinderen te doen? Neem dan een kijkje bij onze Museumklassen (ook te reserveren voor groepen buiten schoolverband).

 

Blijf je graag op de hoogte van onze kinderactiviteiten? Schrijf je dan in op onze educatieve nieuwsbrief.

 

Voor meer informatie over Museum in Kinderhanden kan je contact opnemen met Arne Vandelanotte via arne.vandelanotte@mechelen.be