img_6710.jpg

Kinderen

Museum in Kinderhanden

Onder de naam Museum in Kinderhanden organiseert Museum Hof van Busleyden tal van activiteiten voor kinderen.

Museum in kinderhanden is meer dan een namiddag knutselen. We brengen steeds een boeiend inhoudelijk verhaal met een link naar Mechelen. Tentoonstellingen, culturele gebeurtenissen of een nieuw hedendaags kunstwerk in de stad kunnen het uitgangspunt vormen van de activiteiten.

De activiteiten bestaan uit een interactief bezoek (tentoonstelling, museum, kunstenaar, stadswandeling, ...) met aansluitend een creatieve workshop.

  

Agenda

 

AFGELOPEN

 

27 december 2017

WINTERWORKSHOP - Mechelse Winterbeelden

We gingen op zoek naar typische winterse beelden en verwerkten die op een creatieve manier tot een origineel nieuwjaarsgeschenk

 

3 januari 2018

WINTERWORKSHOP - Aftelklokken voor het Hof van Busleyden

23 maart 2018 opent het Museum Hof van Busleyden als Bourgondisch stadspaleis. We maakten zelf kunstige aftelklokken om - vol spanning - af te tellen naar de opening. We brachten ook een bezoek aan het Horlogeriemuseum om wat inspiratie op te doen.

 

Bekijk hier de foto's:

WINTERWORKSHOPS - 2017/2018

 

 

Nieuwsgierig naar vorige edities?

MUSEUMKAMP - Op-knap-werk

 

Ben je op zoek naar een activiteit om met een groep kinderen te doen? Neem dan een kijkje bij onze Museumklassen (ook te reserveren voor groepen buiten schoolverband).

 

Blijf je graag op de hoogte van onze kinderactiviteiten? Schrijf je dan in op onze educatieve nieuwsbrief.

 

Voor meer informatie over Museum in Kinderhanden kan je contact opnemen met Arne Vandelanotte via arne.vandelanotte@mechelen.be