egd-banner.jpg

Erfgoeddag - Zorg

 

Op zondag 23 april is het weer Erfgoeddag.
 
De editie van 2017 staat helemaal in het teken van Zorg. Erfgoed en zorg horen bij elkaar. De aanpak van de zorg gisteren geeft ons misschien antwoorden op hoe we vandaag zorg moeten organiseren.
 
Daarnaast draagt de erfgoedsector zorg voor het behoud van ons erfgoed. Ook dit aspect van de zorg zetten we in Mechelen en de Mechelse regio op Erfgoeddag in de kijker. 
 
Wandel  met  Kazerne Dossin langs plekken van zorg in oorlogstijden en werp een exclusieve blik in het depot van het Speelgoedmuseum. Of bezoek in Museum Hof van Busleyden een tentoonstelling van de opleiding meubelontwerp van Thomas More. De Mechelse meubelmakerstraditie wordt dankzij deze opleiding in ere gehouden.
 
In de regio maak je kennis met de historiek van AZ St-Maarten (Duffel) en het Imeldaziekenhuis (Bonheiden) of met de “georganiseerde” kinderopvang  in de steenbakkerijen in Rumst. Vraag je je af hoe je best het kanten doopkleedje bewaard dat al decennia in de familie doorgegeven wordt? ’t Ordinaaltje in Bonheiden geeft je een aantal praktische tips mee. Want ook dat is zorg!
 
Voor kinderen valt er zoals elk jaar weer heel wat te beleven in Museum Hof van Busleyden. Haal er een restauratiekoffer op en trek op pad naar verschillende locaties in de stad om als een echte ‘kunstdokter’ aan de slag te gaan. 
 
ERFGOEDDAG ‘Zorg’
23 april 2017 van 10 tot 18 u - Gratis
Museum Hof van Busleyden – Mechelen – Mechelse regio
 
 
Binnenkort vind je hier meer info over het volledige programma in Mechelen en regio.