cstadsarchiefmechelen_wwwbeeldbankmechelenbe-6.jpg

De Regionale Beeldbank

Niet iedereen zet de stap naar een archief om foto’s, pentekeningen of kaarten te gaan bekijken. Oude, broze foto’s en documenten laten dat soms ook niet toe. Daarom besloten de archiefdiensten van Mechelen, Duffel en Zemst en de cultuurdiensten van Bonheiden en Sint-Katelijne-Waver om een groot deel van de gemeentelijke beeldcollecties te digitaliseren en op een website te plaatsen. Unieke verzamelingen van verenigingen en privéverzamelaars vullen de archiefcollecties aan.

(c) Stadsarchief Mechelen

De Regionale Beeldbank biedt je een brede waaier aan informatie over het stedelijk landschap in al haar facetten. Niet alleen gebouwen, straten en pleinen, maar ook optochten, beroepen en verenigingen komen uitvoerig aan bod. Een bijhorende wetenschappelijke beschrijving plaatst de beelden in hun juiste context. Thema’s en weetjes gaan dieper in op specifieke onderwerpen.

De Beeldbank groeit nog elk jaar aan. Tot voor kort kon je snuisteren tussen meer dan 20.700 beelden uit 5 gemeenten. Momeenteel werken wij hard aan een nieuwe versie van de Beeldbank om hem binnenkort aan jullie te kunnen voorstellen.

Voor meer informatie over de beeldbank kan u terecht bij

Annelies Lieten

annelies.lieten@mechelen.be